Magazin > Bizarno
2749 ogledov

Bogataš in njegova žena z lažjo do cepiva

covid cepljenje testiranje Profimedia
Cepivo je bilo namenjeno avtohtonim prebivalcem.

Nekdanji direktor podjetja Great Canadian Gaming Corporation, 55-letni Rodney Baker, se je z ženo Ekaterino, 32-letno igralko, usedel na zasebno letalo in poletel v Beaver Creek, ki leži blizu meje z Aljasko. Tam sta se cepila s cepivom proti koronavirusu, ki je bilo namenjeno domačinom, predvsem ranljivejšim skupinam.

Bogataša, ki bi se morala po pristanku za 14 dni samoizloirati, kar nista storila, sta se uslužbencem mobilne klinike, kjer so izvajali cepljenje, zlagala, da delata v lokalnem motelu, piše Yukon News. Nato pa sta storila usodno napako. Prosila sta za prevoz na letališče, kar se je vsem zdelo nenavadno. V motelu so zato preverili, ali res delata tam in ko so dobili potrditev, da ju nihče ne pozna, so uslužbenci klinike poklicali policijo.

Ta je nepridiprava ujela na letališču, kjer sta čakala na let nazaj v Vancouver.

"Skrbi nas vedenje posameznikov, ki poskušajo iz sebičnih razlogov preskočiti vrsto in tako v nevarnost spravljajo starejše in ranljive ljudi,“ je povedala predstavnica White River First Nation, ki jim je bilo cepivo namenjeno, Angela Demit.

Bakerjeva bosta mogla plačati denarno kazen v višini 575 dolarjev, grozi pa jima tudi šestmesečna ječa. 

Demit meni, da je kazen premila.

Komentarjev 2
  • Tatjana Ha 09:38 29.januar 2021.

    Z lažjo lažjo O Bogatašo in njegovI ženi reklama za cepivo......

  • sam1 09:14 29.januar 2021.

    Dokler vi objavite takšno novico,je preteklo že toliko časa,da sta že odslužila kazen.......