Magazin > Bizarno
24 ogledov

Bojijo se lakote

kekec Anže Petkovšek
Sto ekip, 30 evropskih mest, 24 pločevink red bulla in tri dekleta iz Slovenije.

"Bojim se, da bi bila lačna, pa tudi slabega vremena, saj je naš šotor slabše kakovosti," pravi 20-letna Lara, ki se bo skupaj s svojima prijateljicama, 22-letno Majo in 20-letno Ano, preizkusila v Red Bullovi akciji Can you make it? (Vam bo uspelo?).

Najmanj šest mest v sedmih dneh

Sto ekip z vsega sveta se bo 4. aprila istočasno odpravilo na potovanje, ki ga bodo dokončali le najpogumnejši in najiznajdljivejši. V sedmih dneh bodo morale ekipe, med katerimi sta tudi dve ekipi iz Slovenije, brez denarja obiskati najmanj šest evropskih mest. Katera mesta lahko obiščejo, bodo vsi udeleženci akcije izvedeli tik pred startom, ko jim bo organizator izročil seznam dovoljenih krajev, svojo dogodivščino pa bodo končali v Berlinu, kamor morajo pripotovati 11. aprila do 17. ure.

"Zanašamo se na svojo očarljivost"

Tekmovalci bodo morali poleg denarja in plačilnih kartic doma pustiti tudi elektronske naprave. Red Bull jim bo pred startom podaril mobilnik, ovojnico s sredstvi, ki jih lahko uporabijo le v skrajnem primeru, ter edinstveno plačilno sredstvo – 24 pločevink energijske pijače, s katerimi bodo morali pokriti stroške za hrano, prevoz in prenočišče, dodatne pločevinke pa si bodo lahko prislužili z dokončanimi izzivi. "Zanašamo se na našo karizmo in očarljivost," v smehu pravi Lara, ki obenem poudarja, da bodo, če bo treba, zgrabile tudi za lopato ali metlo. Red Bullovega "rezervnega sklada" se ne nameravajo pritakniti, puško pa bi v koruzo vrgle le, če bi se na poti komu kaj zgodilo.

Lažje le z laškim

Zmaga ekipa, ki bo na poti zbrala največ točk. Skupini Kekec, kakor so se poimenovala dekleta, lahko pomagate tudi vi, in sicer tako, da všečkate njihovo stran (najdete jo tukaj). Vsak novi podpornik jim bo prinesel deset točk, kar je enako desetim prepotovanim kilometrom.

Zmagovalci prejmejo potovanje po lastni izbiri, in sicer v državo, kjer bo potekal Red Bull dogodek, spali pa bodo v hotelu z najmanj štirimi zvezdicami. Maja, Ana in Lara pa poudarjajo, da se izziva niso lotile zaradi denarja, ampak zato, "ker ne izpustijo nobene priložnosti za potovanje". Na vprašanje, ali bi bilo po Evropi lažje potovati s pločevinkami piva, pa Lara odgovarja: "Da, če bi bilo laško.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.