Magazin > Bizarno
25747 ogledov

Bralec: "To se ni zgodilo prvič, gre za norčevanje iz gledalcev“

argument Planet TV
RTV ali Planet TV? Bralec se sprašuje, kdo zavaja gledalce.

Naš pozorni bralec je pretekli teden spremljal oddajo Tarča, ki je na sporedu vsak četrtek med 20. in 21. uro. Gostje voditeljice Erike Žnidaršič so bili tokrat pravosodna ministrica Andreja Katič, predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk, nekdanji direktor koprskega zapora Dušan Valentinčič, generalni direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj, pravosodni policist David Ule in profesor dr. Dragan Petrovec. Tema pogovora je bil decembrski pobeg zapornikov iz koprskega zapora.

tarča | Avtor: RTVS RTVS

O isti temi so se tistega večera pogovarjali tudi v oddaji Argument, ki je potekala na Planet TV, in sicer po Tarči med 20.55 in 21.55. "Že pred koncem oddaje, nekaj minut pred 21. uro, pa je bila na programu Planet TV oddaja Argument, v kateri so nastopali isti sogovorniki - razen dr. Dragana Petrovca. Sicer v tem ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi v obeh primerih na zaslonu pisalo, da oddaja poteka v živo! To se ni zgodilo prvič, gre za norčevanje iz gledalcev. Ne vem sicer, kdo je v tem primeru zavajal gledalce z napisom "V ŽIVO", je pa očitno, da ne gre za verodostojen prikaz, čeprav se obe medijski hiši radi pohvalita, da so verodostojni mediji. Zavajanje gledalcev, ki plačujejo RTV naročnino ali posredno omogočajo delovanje Planet TV, je nedopustno,“ pravi naš gledalec.

Po pojasnila smo se obrnili na obe televiziji. Planet TV se je posipal s pepelom ... "Informativne oddaje so na sporedu praviloma v živo. Kadar to ni mogoče, oddajo posnamemo minimalno časa vnaprej, kar se je zgodilo tudi v primeru četrtkove oddaje Argument, ko zaradi zasedenosti gostov snemanje v živo ni bilo mogoče. Zaradi naknadne spremembe v snemanju in predvajanju je žal prišlo do napačne oznake programa, za napako se opravičujemo."

"Vse tri oddaje Informativnega programa, ki so na sporedu ob četrtkih med 20. uro in 21.55 na TV SLO 1 – Tarča, Globus in Točka preloma - so v četrtek, 17. januarja 2019, potekale v živo," pa so sporočili z RTVS. Oddaja Tarča vedno poteka v živo, poudarja njena voditeljica Erika Žnidaršič.  

 

Komentarjev 7
  • fiston 16:35 24.januar 2019.

    Planet TV je itak najbolj šalabajzerska televizija od vseh. Ni niti na nivoju večine lokalinih TV postaj.

  • slovenski97 12:26 24.januar 2019.

    Ponižno sprašujem, ali je še kaj bolj dolgočasnega na širnem svetu, kot so Odmevi, ko jih vodi Igor Bergant?

  • slovenski97 12:23 24.januar 2019.

    Nič novega! Kdaj se pa ne norčujejo iz gledalcev?