Magazin > Bizarno
2 ogledov

Britanci imajo prvo mačko

Sybil so med prvim "uradnim" sprehodom po vrtu na ulici Downing Street 10 poslik Žurnal24 main
Velika Britanija ima novo prvo mačko – na Downing Street 10 v Londonu se je vselila Sybil, črno-bela kosmatinka finančnega ministra Alastaira Darlinga.

Sybil je tako nasledila legendarnega Humphreyja, ki se je na Downing Street "vselil", ko je Veliko Britanijo vodila Margaret Thatcher. Humphrey je preživel tudi vladavino Johna Majorja, leta 1997 pa ga je upokojil premier Tony Blair. Takrat so na Otoku namigovali, da je bila Blairova žena Cherie tista, ki je napodila Humphreyja. Tiskovni predstavnik novopečenega premiera Gordona Browna pa je razložil: "Gospod in gospa Darling živita v stanovanju nad številko deset. Imata mačko, ki je pred kratkim prišla v London." Na vprašanje, ali se bo Sybil lahko smukala po pisarnah, je odgovoril: "Mačkam je težko kaj prepovedati, torej, ja. Premier nima težav s tem in njegova žena Sarah prav tako ne." Neki britanski tabloid je prihod Sybil v London pospremil z besedami: "Watch out, Brown, there's a new cat in town!" (Pazi se, Brown, v mestu je nova mačka!) Njen predhodnik Humphrey, ki je marca lani poginil, je vsak mesec dobil "plačo" v višini sto funtov, stroške za Sybil pa bosta krila zakonca Darling.

Je res Cherie Blair pregnala Humphreyja? © AFP

 
Deloholik, ki ne pije in ne kadi
Humphreyja so imeli Britanci zelo radi in o njem so v enem od državnih aktov zapisali: "Je deloholik, ki ves svoj čas preživlja v pisarni. Nima kriminalnega dosjeja, ni preveč družaben, ne gre na veliko zabav in ni bil nikoli vpleten v škandale, povezane s seksom in drogami." Humphrey je med vladavino Johna Majorja izginil in vsi so že mislili, da je poginil. A nazaj so ga pripeljali študentje bližnje fakultete, ki so prebrali osmrtnico in ugotovili, da je maček, ki je zašel k njim, Humphrey.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.