Magazin > Bizarno
25 ogledov

Če ne marate Angležev, se izognite Mallorci

Angleška mladina slovi po opijanju do kome. Bild svetuje: stran od tod! Žurnal24 main
Najbolj razvpit nemški tabloid Bild je poskrbel za mednarodni škandalček: objavil je seznam počitniških krajev, ki se jim je pametno izogniti – zaradi Britancev, ki tam počitnikujejo. Na Otoku so ogorčeni.

Po poročanju Bilda so najhujše počitniške destinacije, kjer kar mrgoli Angležev, sledeče:

  1. Zaliv Palma na Palma de Mallorci,
  2. San Antonio na Ibizi,
  3. Playa de las Americas na Tenerifih,
  4. Ayia Napa na Cipru,
  5. Faliraki na Rodosu in
  6. Malia na Kreti.

Mnogi menijo, da je članek v Bildu zgolj odziv na porogljivo poročanje britanskega tiska, da je neki Anglež od svoje turistične agencije uspešno iztožil 750 funtov (950 evrov), zato ker je bil na počitnicah v Grčiji povsem obkrožen z nemškimi turisti. To mu je šlo menda tako neznansko na živce, da je pravico do "počitnikovanja brez Nemcev" poiskal na sodišču. V Bildu opozarjajo, da bi imel nemški turist v enaki situaciji pri domačem pravosodju manj sreče, saj mu noben sodnik ne bi prisodil odškodnine zaradi "preveč Angležev na plaži".

V Bildu poleg tega opozarjajo na značilne signale prisotnosti Angležev: neatraktivne obline (objavljajo neatraktivno sliko dveh razgaljenih starejših Angležinj, dosežke angleške kulinarike) slab smisel za modo in opijanje angleške mladine do kome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.