Magazin > Bizarno
39 ogledov

Ceneje v New Yorku ne boste spali

Miao Jiaxin Studio
1/5
Facebook
Če želite v New Yorku spati za en dolar na noč, se zglasite pri umetniku Miau Jiaxinu. Svetujemo pa vam, da dobro preberete njegova pravila.

New York je eno najdražjih mest na svetu, zato se mnogi turisti izogibajo hotelom in si prenočišča raje poiščejo pri zasebnikih. Med tistimi, ki ponujajo prenočišče, je tudi kitajski umetnik Miao Jiaxin. Za njegovo posteljo v Brooklynu boste odšteli le 1 dolar (0,74 evra) na noč.

Jiaxin gostom v bistvu ponuja celico, ki stoji sredi sobe in je ves čas pod videonadzorom. Kaj v celici počne Kitajčev gost, bodo lahko vsi v živo spremljali prek spleta. Podnajemnik, ki celico lahko koristi med 21. uro in 9. uro zjutraj, se zaveže, da bo vsako jutro vsaj tri ure „zaprt“, in sicer brez dostopa do interneta, elektronskih naprav, knjig, radia in pisal. "V tem času se z nikomer ne smete pogovarjati, ne smete telovaditi ali spati,“ še zahteva Jiaxin. Če pravila prekršite, vas bo doletela denarna kazen – 100 dolarjev (slabih 74 evrov) na dan, ki jih bo gostitelj odtegnil od varščine. Ta znašal 300 dolarjev (220 evrov).
 
Gostje bodo sicer imeli dostop tudi do nove kopalnice s tušem in do strešne terase, na voljo pa jim bodo tudi sveža posteljnina, brisače, odeje in vzglavniki. Celico je treba najeti vsaj za dva dni, v njej pa lahko bivate največ pet dni.

Jiaxin bo rezervacije začel sprejemati od 1. avgusta dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.