Magazin > Bizarno
16 ogledov

Debela pitonka Betty uspešna pri dieti

piton Shutterstock
Pitonka Betty, ki je s 6,5 metra najdaljša kača v Avstraliji, je morala pred enim letom zaradi prevelike teže na dieto. Očitno je pomagalo, saj se je od takrat zredila za samo dva kilograma.

Ko je Atomic Betty lani pri svojih 6,5 metrih tehtala 135 kilogramov, so se njeni čuvaji iz avstralskega centra za plazilce odločili, da je čas za dieto. Betty je zato v letu 2011 dobila bistveno manjšo količino koz, kar je očitno pomagalo, saj se je zredila za samo dva kilograma. Čuvaji so ji privoščili le štiri koze, medtem ko jih je prejšnja leta dobivala tudi po deset. Pitonka potrebuje kar sto ur, da pogoltne celo kozo in približno teden dni, da jo prebavi.

Tehtanje dolge in težke Betty pa ni lahko opravilo, saj je za to potrebnih kar šest čuvajev. "Vsi imamo samo sekundo časa, da jo zgrabimo, saj ima zelo dobro razvit vid in izjemno hitro napada. Vedno obstaja možnost, da pogoltne koga od nas," je za britanski Telegraph povedal menedžer centra, Tim Faulkner in dodal, da bodo Betty še naprej pitali z manj kozami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.