Magazin > Bizarno
21 ogledov

Debeli ljubljenčki tekmujejo v hujšanju

debela mačka Shutterstock
V Veliki Britaniji so se odločili, da bodo s posebno akcijo dosegli, da bi predebeli ljubljenčki izgubili odvečne kilograme.

Ustanovili so klub The Pet Fit Club (klub fit ljubljenčkov, op. p.), ki je pravzaprav tekmovanje najdebelejših ljubljenčkov na Otoku. Zmagovalec bo postal tisti, ki bo najhitreje izgubil največ kilogramov. Tekmovanje zajema 18 najdebelejših mačk, psov in zajcev, ki bodo morali šest mesecev paziti na prehrano in se pravilno gibati.

Veterinarji so za vse debeluhe pripravili posebne diete in telovabe, ki so prilagojene vsakemu kosmatincu posebej. Veterinar Sean Wensley je pojasnil, da debelost pri živalih povzroča enake težave kot pri ljudeh. "Dobra novica je, da ni nikoli prepozno za spremembo življenjskega stila in dieto," je razložil lastnik ene od predebelih mačk.

Zmagovalec, ki bo znan septembra, bo prejel hrano za eno leto, ter vikend paket v hotelu Four Seasons, kjer imajo odlične tretmaje za hišne ljubljenčke in njihove lastnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.