Magazin > Bizarno
2 ogledov

Debelušni vojaki

Morda bi moral tale vojak ovire preskakovati, namesto da se naslanja nanje. Žurnal24 main
Po raziskavah sodeč so nemški vojaki predebeli, nešportni in imajo nezdrav način življenja. Stroga disciplina nekoč najmočnejše arijske vojske je zdaj daljna preteklost.

Poročilo nemške vojaške službe navaja, da mladi nemški vojaki preveč kadijo in premalo telovadijo, kar je povzročilo, da so zdaj predebeli.

Vojaški poveljnik Reinhold Robbe je novico komentiral takole: "V javnosti prevladuje mnenje, da so vojaki vitki športniki in predvsem zdravi ljudje. Na žalost je resničnost precej drugačna."

Približno 40 odstotkov vojakov med 18. in 29. letom je predebelih. V primerjavi z nemško populacijo, v kateri je predebelih 38 odstotkov, je to skrb vzbujajoča statistika. Robbe za nastali položaj krivi predvsem pasivni slog življenja v vojaških vrstah, ki so zdaj le bleda senca nekoč najmočnejše in najbolj strah vzbujajoče vojske na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.