Magazin > Bizarno
39 ogledov

Doživela šest naravnih nesreč

Takoj ko so prispeli v Novo Zelandijo, jih je stresel potres. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na štirimesečni poti po poroki sta Šveda Stefan in Erika Svanstrom s svojo dojenčico doživela kar šest naravnih nesreč.

Že na samem začetku poti 6. decembra lani so zaradi hudega snežnega viharja obstali na letališču v Münchnu. Ko so le prileteli v Avstralijo, jih je tam najprej pričakal uničujoč ciklon v mestu Cairns. Skupaj z 2500 drugimi so morali 24 ur čakati v nakupovalnem središču, da se je divjanje narave umirilo. Sledile so še poplave v Brisbanu, medtem ko so se požarom v Perthu za las izognili.

 

Malo preden so prispeli na Novo Zelandijo, je mesto Christchurch stresel potres z jakostjo 6,3, v času uničujočega potresa na Japonskem 11. marca pa so bili v Tokiu. "Tresenje je bilo grozno in videli smo, kako s streh letijo opeke. Bilo je, kot da bi se stavbe zibale sem in tja," je dejal Stefan Svanstrom, ki naj bi preživel tudi cunami, ki je leta 2004 opustošil jugovzhod Azije.

 

Družina se je po mirnem zaključku potovanja na Kitajskem 29. marca vrnila v Stockholm, o njihovi zgodbi pa so kmalu poročali švedski mediji. "Vem, da morajo zakoni skozi nekaj preizkušenj, a mislim, da sva midva preživela že večino," je dogodke še komentiral Svanstrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.