Magazin > Bizarno
0 ogledov

Dragi Mahmud ...

Žurnal24 main
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je, odkar je leta 2005 prišel na oblast, od svojih rojakov prejel devet milijonov pisem.

hMahmud Ahmadinedžad rad bere pisma. © AFP

 
Iranci svojega voditelja večinoma prosijo za pomoč ali posojilo. Kar 40 odstotkov tistih, ki je pismo naslovilo na iranskega predsednika, je tako zahtevala njegovo osebno pomoč, 15 odstotkov posojilo, 15 odstotkov pa je pisalo, ker bi radi, da jim predsednik države poišče službo, 10 odstotkov pa se je na Ahmadinedžada obrnilo, ker prosijo za zdravniško oskrbo.

Kot so še sporočili iz urada iranskega predsednika, je bilo samo pet odstotkov pisem takšnih, v katerih pošiljatelji izražajo svoje mnenje o delu predsednika.
Zaradi velike količine pošte so znotraj predsednikove urada že ustanovili posebno komisijo, ki pregleduje pisma, čeprav Ahmadinedžad vztraja, da večino pisem prebere sam. "Na dan preberem od 100 do 200 pisem. Več kot je pisem, večja je moja motivacija za delo," je pojasnil Ahmadinedžad.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.