Magazin > Bizarno
50 ogledov

Dve leti igral, da je tetraplegik

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Valižan Alan Knight je dve leti vlekel za nos zdravnike in oblasti, ker se je želel izogniti kazni.

Alana Knighta, ki naj bi bil tetraplegik, so ujeli v trgovini in med vožnjo avtomobila ter to tudi posneli. Tako so odkrili skoraj 50.000 evrov vredno prevaro. Zadnji dve leti se je namreč Knight pretvarjal, da ima zdravstvene težave, med drugim napade, zaradi katerih pade v komo.

Prevare se je poslužil, ker se je hotel izogniti kazni, ker je od nekega moškega izmamil prihranke. Knight je bil skrbnik svojega starejšega soseda Ivorja Richardsa. Izkoristil je svoj položaj in soseda obral za 50 tisoč evrov. 

Goljufova žena je na sodišču trdila, da ga je morala podpirati, potem ko je zaradi nesreče med odpiranjem garažnih vrat postal tetraplegik. Knight je tako dobival invalidnino in se dvakrat izognil obravnavi na sodišču, ker je šel v bolnišnico. "Določeni vidiki tega primera so edinstveni in zdi se, da je treba vsem, ki bi se želeli poslužiti enake taktike, poslati jasno sporočilo,“ je dejal sodnik.

Knightu, ki je priznal krivdo, bo kazen izrekel naslednji mesec. Knight je na sodišču priznal, da je kriv goljufije, kraje in ponarejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.