Magazin > Bizarno
57 ogledov

Facebook odstranil fotografijo komolca

Facebook, komolec, dekle, kad Facebook
Fotografijo svetlolasega dekleta, ki uživa v kopeli, je Facebook odstranil s svoje strani.

Na prvi pogled bi bila fotografija gole ženske, ki se namaka v peneči kopeli, lahko sporna. Vendar je popolnoma nedolžna. Edina gola dela telesa, ki sta vidna, sta njena rama in komolec. Vendar je komolec na fotografiji očitno videti neprimeren, zato so se pri podjetju odločili, da fotografijo cenzurirajo.

Fotografijo je objavila spletna revija Theories of the Deep Understanding of Things. Želeli so testirati, kako socialna omrežja delujejo v primeru zavajajočih fotografij. Pri Facebooku so hitro ugotovili, da omenjena fotografija krši pogoje in so jo zato umaknili.

"Moderatorji Facebooka ne ločijo med komolcem in dojko, ki je očitno nevarna, umazana, grozljiva in nasilna," je omenjena revija zapisala na svoji Facebook strani.

Sporne tudi doječe matere

Omenjeni test pa je sprožil vrsto protestov glede politike objavljanja fotografij mater med dojenjem. Facebook je namreč prepovedal objavo takih fotografij. Odločitev, da se omenjene fotografije odstrani, je sprožila nejevoljo tudi pri različnih skupinah žensk.

Facebook odgovarja, da fotografije, na katerih se vidi preveč prsi, kršijo pravila, obenem pa je uporabnike, ki bodo še najprej objavljali podobne fotografije, opozoril, da lahko ostanejo brez svojega računa.

Komentarjev 4
  • wolfyy 12:05 27.november 2012.

    vsi, ki hočete izbrisat svoj FB profil sedaj veste krajšo pot :D

  • JackD 11:57 27.november 2012.

    O jej, psiha. Dokler nisem prebral članka, sploh nisem videl "dojk". Zdaj pa komajda vidim komolce...

  • Mio Mondo 11:49 27.november 2012.

    nič.