Magazin > Bizarno
83 ogledov

Gejevska pingvina dobila svoje jajce

pingvina Shutterstock
Homoseksualna pingvina Inca in Rayas iz madridskega živalskega vrta sta dobila svoje jajce, ki ga bosta budno pazila.

Inca in Rayas sta par že nekaj časa in vsakih šest let si naredita gnezdo, v upanju na naraščaj. Letos sta ga končno dobila. "Hoteli smo, da bi še dolgo ostala skupaj, zato smo jima dali jajce, za katerega zdaj pridno skrbita. V nasprotnem primeru bi postala depresivna," je pojasnila skrbnica pingvinov Yolanda Martin. Dodala je, da sta si pingvina zelo blizu, a ju ne jemlje kot homoseksualca, temveč kot zelo dobra prijatelja.

Sicer pa sta se Inca in Rayas zelo hitro znašla v vlogi staršev. Kot poroča britanski Telegraph, je Inca prevzel vlogo mame, saj budno pazi na jajce, Rayas pa se je vživel v vlogo očeta, ki pridno skrbi za zaloge hrane.

Inca in Rayas pa nista prva homoseksualna pingvina, ki sta dobila svoje jajce. Konec preteklega leta so enako vlogo zaupali pingvinoma Stevu in Adamu v kitajskem živalskem vrtu. Decembra lani pa sta se razšla pingvina Buddy in Pedro, homoseksualna pingvina iz živalskega vrta v Torontu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.