Magazin > Bizarno
22 ogledov

Goli petek v pisarni

Bi vas gola šefica kaj zmedla? Žurnal24 main
Zaposleni v nekem tržnem podjetju v Veliki Britaniji so ugotovili, da je njihova delovna učinkovitost večja, če delajo popolnoma goli.

Na idejo o slačenju na delovnem mestu pa je prišel prav njihov šef, svetoval pa mu je psiholog. Dojemljiv šef je tako uvedel "goli petek" – dan, ko vsi na delovno mesto pridejo brez obleke.

Projekt je uspel, podjetje je začelo bolje poslovati, timski duh med zaposlenimi je večji. Zaposleni so nad posebnim dnem v tednu naravnost navdušeni, eden od njih pa je povedal, da zdaj med njimi ni več nobenih preprek. "Rada imam svoje telo in se ga ne sramujem. Zdaj ob petkih ne čutim nobenega bremena več," je povedala 23-letna vodja pisarne. Psiholog je prepričan, da so ljudje, ki imajo možnost delati brez obleke, veliko bolj odprti in iskrenejši.

Čeprav so se nekateri sprva upirali nenavadni ideji, so na koncu pristali na goloto. Izjema sta bili dve delavki, ki sta želeli imeti na sebi spodnje perilo. A tudi to so kmalu rešili. Morali sta fotokopirati en del svojega telesa, narisati goli model in o tem govoriti s sodelavci. Šele takrat sta bili pripravljeni na popolno goloto. Direktor podjetja je zelo zadovoljen in se ponosno pohvali, da njegovo podjetje končno dobro posluje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.