Magazin > Bizarno
30802 ogledov

Gostje čakali več ur: Po kronanju Westminstrska opatija polna fekalij

westminstrska opatija Profimedia
Mnogi so verjetno komaj čakali, da bo obreda konec.

Gostje so v soboto Westminstrsko opatijo začeli polniti več ur pred kronanjem. Nekateri so dobili stroga navodila, po katerih so morali na prizorišče priti že ob 7.15, šest ur pred kronanjem, ki je nato trajalo še dve uri. Po koncu obreda je spet sledilo čakanje, saj so cerkev najprej zapustile kronane glave in dostojanstveniki, ki so smeli priti tik pred začetkom dogodka.

Nič za ljudi s šibkim mehurjem. Kot so jih opozorili, je dostop do toaletnih prostorov omejen, po 10. uri pa se nihče ni smel več premakniti s svojega sedeža. Komik Adam Hills se je pošalil, da je zato natančno načrtoval odhode na stranišče. "Tam smo morali biti ob 7.30. Povedali so nam, da imajo stranišča, ki pa so od opatije oddaljena 600 metrov, in da bo dostop do njih, ko se bomo enkrat posedli, zelo omejen. Dobesedno testiral sem se. Spil sem minimalne količine tekočin in se odpovedal kofeinu, da bi videl, koliko časa zdržim. Zdržal sem pet ur. Mislim, da bom jutri OK," se je pošalil

Med kronanjem kraljice Elizabete II. leta 1953 so veljala podobna pravila. Tistim, ki jim je takrat ponagajal mehur, pa so rešitev predstavljali gradbeni odri, ki so jih za posebne goste postavili v cerkvi. Organizatorji dogodka so po pisanju Independent po kronanju pod odri našli neverjetno velike količine urina in človeškega blata. 

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:07 09.maj 2023.

    "Po kronanju Westminstrska opatija polna fekalij"............Med kronanjem tudi..!!

  • Avatar jate
    jate 16:11 08.maj 2023.

    za bruhat