Magazin > Bizarno
22 ogledov

Gu Gu ga je ugriznila

Pande, kitajski državni simbol, prikazujejo kot nežne, prikupne živali, ki se ra Žurnal24 main
Radovednega turista so morali rešiti iz gobca jezne pande. Zhang Jiao si bo za vse večne čase zapomnil, da se k pandi na obisk ne hodi nenajavljen.
Gu Gu je 108-kilogramska panda, ki živi v pekinškem živalskem vrtu. Bolj kot karkoli drugega ima rada svoj mir. To je pokazala tudi Zhang Jiau.

Zhang je z družino prišel na obisk v živalski vrt. Miren ogled živali se je spremenil v pustolovščino, potem ko je igrača enega njegovih otrok pristala v pandinem prostoru. Zhangu ni preostalo drugega, kot da jo je šel iskat. Nesrečnež pač ni mogel vedeti, da se z Gu Gu ne gre igrati.

Preden je skočil čez ogrado, je pogledal na vse strani, če je v bližini kakšna panda, in nato skočil po igračo. Gu Gu ga je videla, skočila do njega in z zobmi zagrabila njegove noge. Vztrajna panda se ni dala odgnati, zato so morali na pomoč priskočiti oskrbniki. S pomočjo orodja so razprli pandino čeljust in moškega rešili iz železnega ugriza.

Zhanga so odpeljali v bolnišnico in mu operirali obe nogi. Policija primer preiskuje, a še ne ve, če bo vložila obtožnico proti moškemu ali ne.

Gu gu grizla že tretjič
Zhang ni bil prva žrtev razborite pande. Gu Gu je v zadnjih dveh letih ugriznila tri osebe. Oktobra lani jo je skupil nek najstnik, leta 2007 pa pijan turist, ki jo je skušal objeti. Ker je Gu Gu namesto objema ponudila ugriz, jo je ugriznil tudi pijani turist.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.