Magazin > Bizarno
37 ogledov

Hrvaška: izpred hiše ukradel dedka Mraza

Dedek Mraz Shutterstock
V Osijeku se je zgodila nenavadna kraja. Neki občan je izpred hiše Stjepana Kramarja ponoči ukradel meter visokega svetlečega dedka Mraza. "Kam gre ta svet, če ukradejo še dedka Mraza," se sprašuje Kramar.

Kip dobrega moža, ki decembra otrokom prinaša darila, je Kramar skupaj z otroki postavil pred svojo hišo v Osijeku. Kot je razvidno iz videoposnetka, ki ga je objavil hrvaški portal 24sata.hr, si je dedka Mraza zaželel še en moški, ki se je v sredo zvečer odločil, da ga bo ukradel.

"Šli smo spat, dedek Mraz pa je ostal pred vrati. Zjutraj, ko sem šel sna sprehod s psom, sem takoj opazil, da nekaj manjka. Glede na to, da imam pred hišo nastavljeno nadzorno kamero, sem pogledal posnetek in videl, kdo ga je ukradel. Gre za suhega moškega, po mojem mnenju za mlajšega. Na glavi je imel kapo, kakršno ima dedek Mraz. Prišel je do vrat, vzel kip dobrega moža in odšel," pravi Stjepan. Kot pravi, je razočaran, da nekdo ukrade takšno stvar, ki jo lahko dobi za malo denarja v številnih trgovinah.

"Pomislil sem, kam gre za svet, če ukradejo še dedka Mraza," pravi Kramar in doda, da ne ve, kako naj to razloži otrokom. Prebivalci Osijeka se zdaj že šalijo, da nepridiprav še ni poslal zahteve za odkupnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.