Magazin > Bizarno
24 ogledov

Hrvati imajo zahtevne turiste

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Bogati turisti z jaht na Jadranu imajo pogosto nenavadne zahteve. Letos so si med drugim zaželeli romski orkester in eksotične ribe, kakršnih na Hrvaškem ni mogoče dobiti.

Vodja dubrovniškega urada Yacht service BWA Nikša Pasqualicchio je povedal, da je bogati lastnik velike jahte zahteval celoten romski orkester, ki so ga na koncu uspeli dobiti v Novem Sadu.

 

Orkester jim je čez noč uspelo prepeljali na veliko jahto, ki je bila zasidrana v zalivu pri Cavtatu. Pojasnil je, da so želji lahko ugodili, ker je gost zanjo povedal nekaj dni vnaprej.

 

Žal pa niso vedno uspešni pri izpolnjevanju zahtev bogatašev. Tako jim ni uspelo dobiti določenih vrst eksotičnih rib ali espresso kave v kapsulah.

 

Cena ni pomembna

Zaposleni v Yacht serviceu so v nekaj urah organizirali ognjemet na morju za rojstni dan bogatega saudskega gosta. Spomnijo se tudi, da so v enem samem dnevu nabavili iranski kaviar, zgodaj zjutraj pa so morali neki Britanki pomagati z recepti za ribe.

 

Kot še pravijo, so dobili še vrsto drugih zahtev, ki pa jih ne želijo objaviti zaradi želje gostov, da bi ostali anonimni. Prav anonimnost je namreč ključ uspeha dubrovniškega navtičnega servisa, ki pogosto sprejema tudi želje bogatih turistov iz Črne gore ali Albanije. Nikoli ne vprašajo, koliko kaj stane, temveč jih zanima, koliko hitro je možno dobiti storitev, poudarjajo v Dubrovniku.

 

Opozarjajo pa še, da Hrvaška izgublja veliko denarja, ker nima urejenih zimskih pristanišč, v katerih bi zahtevni gostje pustili svoje ladje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.