Magazin > Bizarno
2 ogledov

Izraelec razmišlja še o deveti ženi

Abu Arar pozna imena vseh svojih otrok. Žurnal24 main
Izraelec Šahadeh Abu Arar, oče 67 otrok, je na novo opredelil pojem "družinski človek". Trenutno namreč razmišlja o deveti ženi.

V skupnosti beduinov mnogoženstvo sicer ni nič nenavadnega, a Šahadeh ob povprečju 2,3 družinska člana v Izraelu vseeno nekoliko izstopa. "Trenutno razmišljam o deveti ženi. Žensk je dosti, mnoge med njimi se želijo poročiti z mano, žensk ne primanjkuje. S tem nimam težav," je samozavestno povedal 58-letni Šahadeh Abu Arar, ki je 53 svojih otrok prijavil kot Izraelce, preostalih 14 pa ima skupaj s palestinskimi ženami na Zahodnem bregu.

"Moja prva žena je mojih let, a le malo časa preživim z njo. Njeni otroci so odrasli, puščam jo samo. Imam mlajše žene, s katerimi preživljam čas. Vsak večer se odločim, s katero bom," je še povedal Abu Arar, ki je zatrdil, da pozna imena vseh svojih otrok.

Beduini so iznajdljivi
Medtem ko islam moškim dovoljuje do štiri žena naenkrat, pa je v Izraelu poligamija prepovedana. Kljub temu beduini zakone izigravajo tako, da se poročijo in nato spet ločijo, v njihovi kulturi pa osebi še naprej veljata za moža in ženo. Kako Abu Arar svojo veliko družino preživlja, ni znano, dobi pa vsak mesec od države približno 1200 evrov doklad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.