Magazin > Bizarno
17 ogledov

Japonci bi se poročili s stripovskimi junaki

Velik stripovski navdušenec je tudi japonski premier Taro Aso, ki je nedavno pot Žurnal24 main
Ker veliko mladih Japoncev težko najde življenjskega sopotnika, obožuje pa stripe, se pojavlja vedno več želja po tem, da bi se dovolile poroke med ljudmi in risanimi junaki.

Taiči Takašita je sprožil spletno peticijo, s katero od vlade zahteva, da dovoli poroke med ljudmi in risanimi junaki. V tednu dni je prek svetovnega spleta že zbral preko tisoč od milijon potrebnih podpisov. Za to nenavadno idejo se je odločil, ker veliko mladih Japoncev težko najde življenjske sopotnike, sam pa se v dvodimenzionalnem svetu počuti mnogo bolj sproščeno.

Stripi so med Japonci namreč izjemno priljubljeni, stripovski junaki pa večkrat postanejo nekakšne slavne osebnosti, v nekaterih primerih pa celo seks simboli. Pobudnik peticije je povedal: "Tridimenzionalnost me ne zanima več. Raje bi se znašel v dvodimenzionalnem svetu". Ob tem je priznal, da današnja tehnologija tega žal ne omogoča, da pa bi oblasti zato lahko dovolile poroke z risanimi figurami. Takašita pa ni pustil nobenega kontaktnega podatka, zato ga ni bilo mogoče povprašati o tem, ali je njegova namera v peticiji resna ali gre le za ironično potezo.

Kljub temu nekateri podpisniki omenjene peticije mislijo povsem resno. Eden izmed njih je pojasnil, da je imel dolga leta "razmerja" le z risanimi junaki, kljub temu pa se mu je naposled le uspelo zaljubiti v "realno" osebo. "Čeprav gre za fiktivne osebnosti, je to še vedno ljubezen. Zato si za vsako ceno želim, da bi to priznale tudi oblasti," je še zapisal neznani podpisnik peticije.

Japonska prav tako ne priznava istospolnih porok, zato je težko pričakovati, da bi vlada ugodila tej nenavadni peticiji. Po drugi strani pa je znano, da se Japonci kot izjemni ljubitelji stripov večkrat spuščajo v različne skrajnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.