Magazin > Bizarno
45 ogledov

Jesti mora vsakih petnajst minut

Žurnal24 main
Čeprav Britanka Lizzie Velasquez tehta le 25 kilogramov, njen odstotek telesne maščobe pa je nič, ni anoreksična. Ravno nasprotno – jesti mora vsakih petnajst minut, da ostane zdrava.

Lizzie ima redko bolezen, zaradi katere se ne more zrediti, pa čeprav poje tudi do 60 obrokov na dan. Dnevno zaužije od 5 do 8 tisoč kalorij, a njena telesna teža kljub temu še nikoli ni presegla 27 kilogramov.

 

"Tehtam se čisto vsak dan. Če se zredim za pol kilograma, sem zelo vesela, dan je takoj lepši," je pojasnila 21-letnica in dodala, da mora jesti vsakih 15 do 20 minut, da ohrani raven energije v telesu.

 

"Vsak dan pojem manjše obroke čipsa, sladkarij, čokolade, pice, piščanca, testenin, torte, krofov in sladoleda, zato me resnično razjezi, ko ljudje pravijo, da sem anoreksična."

 

Lizzie | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prirojena bolezen

Vzrok za njeno bolezen je nastal v maternici, saj je bila Lizzie rojena štiri tedne prezgodaj, ob porodu pa je tehtala komaj 1,2 kilograma. Zdravnik, ki ji je pomagal na svet, je pojasnil, da je bilo v maternici zelo malo plodovnice, zaradi česar so mislili, da bo Lizzie umrla.

 

"Porodničarji so mi rekli, da nimajo pojma, zakaj je preživela," je razložila njena mama Rita. "Dejali so, da nikoli ne bo hodila, govorila ali živela normalno življenje."

 

Lizzie danes živi tako kot vsaka 21-letna študentka, pa čeprav zdravniki ob njenem rojstvu tega niso pričakovali. "Sem čisto normalna, le zelo, zelo drobna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.