Magazin > Bizarno
15 ogledov

Kaznovana, ker je pobegnila z lastne poroke

nevesta, pobeg Shutterstock
Tajvansko sodišče je nevesti, ki se ni prikazala na lastni poroki, izrekla denarno kazen v višini 250 tisoč tajvanskih dolarjev (šest tisoč evrov). Ženin je svojo nesojeno ženo namreč tožil zaradi duševne škode, ki mu jo je prizadela s tem, ko ga je pustila pred oltarjem.

Tajvanka, ki bi se morala poročiti novembra, je bila za povrh še v petem mesecu nosečnosti. Premislila si je zadnji trenutek in na poroko preprosto ni prišla. Kot vzrok za svojo impulzivno odločitev je po poročanju tajvanskih medijev navedla spor z ženinom glede števila povabljenih na poroko.

Ker ženina o svoji odločitvi ni obvestila, se je ta pred množico poročnega slavja željnih gostov znašel sam. Globoko osramočen se je odločil, da poroko vendarle uprizori z eno od nevestinih družic. Presenetljivo pa se je v "soigralko" pozneje resnično zaljubil in se z njo poročil tudi zares.

Nesojeno ženo, ki je medtem rodila in zdaj sama vzgaja otroka, pa je ne glede na srečen razplet svoje zgodbe zaradi povzročenega nelagodja tožil za cel milijon tajvanskih dolarjev (približno 24 tisoč evrov). Sodišče mu je očitno dalo prav, četudi je občutno znižalo znesek odškodnine, ki mu jo bo pobegla nevesta morala izplačati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.