Magazin > Bizarno
5229 ogledov

Kim Džong Un: Zato so bili Južnokorejci tako pozorni na njegove čevlje

kim džong un
Med zgodovinskim srečanjem voditeljev Severne in Južne Koreje, Kim Džong Unom in Mun Dže Inom, je bil svet pozoren na vsako podrobnost, detajlom so se še zlasti posvečali južnokorejski mediji, ki so veliko pozornosti namenili tudi čevljem severnokorejskega voditelja.

Povprečnemu bralcu se zdijo takšne informacije verjetno brezpredmetne, a v mislih je treba imeti dejstvo, da o Kim Džong Unu ni veliko znanega in da so fotografije, ki prihajajo iz Severne Koreje, ki je do srečanja z južnokorejskim voditeljem ni zapustil od leta 2011, pred objavo verjetno računalniško obdelane.

kim džong un | Avtor: Profimedia Profimedia


Nove fotografije so lahko za oblikovanje politike do Severne Koreje bistvenega pomena, saj razkrivajo pomembne podatke o Kim Džong Unu – med drugim tudi o njegovem zdravstvenem stanju in fizični pripravljenosti. 

O nizki rasti moških v dinastiji Kim se že od nekdaj razpravlja. Kim Jong Il, Kim Džong Unov oče, naj bi nosil posebne čevlje, da bi bil videti višji. V višino naj bi meril le 157,5 centimetra. Kim Džong Un naj bi bil visok 170 centimetrov, a najnovejše fotografije obeh voditeljev razkrivajo drugo zgodbo. Južnokorejski predsednik je visok 167,6 in na fotografijah je jasno videti, da je Kim Džong Un nižji od njega. Strokovnjaki so opazili nenavadno obliko Kim Džong Unovih čevljev, zato sklepajo, da ima v čevljih vložke, da bi bil videti višji. Po njihovih ocenah je Kim Džong Un visok le 162 centimetrov, njegov indeks telesne mase pa naj bi, glede na te ocene, ležal pri 45.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:05 07.maj 2018.

    Vse bolj očitno postaja ,da bosta Koreji sklenili premirje in končali državljansko vojno ,tako ostane Slovenija država z najdaljšim stažom ,kjer se državljanska vojna še ni končala .