Magazin > Bizarno
15 ogledov

Kitajska ima premalo prostora

Letalo prodajajo zaradi prostorske stiske. Žurnal24 main
Letalo nekdanjega kitajskega voditelja Mao Zedonga je naprodaj. Lastnik se je odločil, da ga bo prodal, ker potrebuje parkirni prostor.

Lastnik nakupovalnega središča na jugu Kitajske se je odločil prodati zasebno letalo nekdanjega kitajskega voditelja Mao Zedonga, ker potrebuje prostor za parkirišče. 46 metrov dolgo letalo je kupil leta 1999 in ga razstavil pred nakupovalnim središčem v kraju Zhuhai, zdaj pa mu primanjkuje parkirnih prostorov in se je odločil za prodajo.

Gre za enega od treh letal, ki jih je Kitajska leta 1969 kupila od Pakistana. Enega so podarili ustanovitelju sodobne Kitajske Mao Zedongu, ki je umrl leta 1976, drugega njegovemu nasledniku Lin Biau, tretjega pa je obdržala vojska, je poročal kitajski dnevnik Southern Metropolis Daily.

Mao je Lin Biaua izbral za svojega naslednika, na vrhuncu kulturne revolucije (19661976) pa je padel v nemilost in je bil obtožen, da je poskušal strmoglaviti svojega mentorja. Umrl je septembra 1971 med poskusom bega v letalski nesreči v Sibiriji, ko je potoval prav v omenjenem letalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.