Magazin > Bizarno
139 ogledov

Kmalu prvi pohod na Kum

Kum TRD KP Kum Dobovec
Trboveljčan Mitja Duh vabi na gol pohod na Kum.

"Na idejo sem prišel čisto spontano. Že pred dvema letoma sem razmišljal o teku nagcev, mali maraton, a ga nisem mogel prijaviti, saj je tovrstna akcija v Sloveniji zakonsko sporna. Ta pohod organiziram zato, da bi se ljudje malce nasmejali in sprostili. Življenje je treba popestriti, saj vidim, da so mnogi slabe volje in zamorjeni,“ je za Žurnal24 povedal Trboveljčan Mitja Duh, ki bo 23. avgusta organiziral pohod nagcev na Kum.

Na Facebooku se je prijavilo že več kot 1200 ljudi. "Ne vem, koliko jih bo prišlo. To tudi ni pomembno. Pomembno je le to, da se zabavamo,“ še pravi Duh, ki z akcijo ne želi nikogar provocirati. "Če je to provokacija, naj se tudi tuširajo oblečeni. Ljudje vedo, kdaj bo dogodek. Tisti, ki jih to moti, pač takrat ne bodo hodili na Kum oziroma naj gredo po drugi poti. S tem, ali je to provokacija ali ne, se ne ubadam.“

Proti Kumu bodo krenili ob 8. uri zjutraj. "Dobimo se na železniški postaji Trbovlje (oblečeni) in krenemo proti Kumu čez Čebulovo dolino. Na začetku poti damo oblačila v nahrbtnik in gremo čisto svobodno po prelepi poti. Pod vrhom si zopet nadenemo oblačila, popijemo kolo in se vrnemo v dolino (v gozdu se ponovno slečemo). Tako ne bomo motili nobenih predpisov, počutili pa se bomo svobodnejše in srečnejše,“ so organizatorji zapisali na Facebooku.

Fotografiranje je med pohodom prepovedano. "Ne gre za senzacionalizem. Ljudje so še vedno zavrti, zato bi golota lahko koga zmotila. Naš namen ni, da bi se fotografije objavljale. Pomembna nam je le zabava,“ je razložil Duh in obljubil, da pohoda tudi v primeru dežja ne bodo odpovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.