Magazin > Bizarno
104 ogledov

Kopanje zgoraj brez prepovedano

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Bosansko mesto Bihać je mesto, kjer velja nešteto prepovedi.

Na javnem mestu ne smete pasti, se opotekati, se prerivati v vrstah, kopati na javnih kopališčih brez zgornjega dela kopalk, vedeževati in napovedovati usode, niti ne razlagati sanj. Vse to je le del odloka o javnem redu in miru, ki ga je na svoji zadnji seji sprejel občinski svet.

Prav tako je prepovedano naslanjanje na prometne znake, nabirati cvetje, povzročati hrup na mestih, kjer to ni predvideno, sekati drva ali rezati kovino. Med športnimi in kulturnimi dogodki so prepovedane alkoholne pijače. Kaznivo je metanje snega na mimoidoče ali vozila, zlivanje določenih tekočin ter metanje smeti iz zgradb ali zasebnih prostorov.

Prepovedi pa se še kar vrstijo. Javni red in mir boste kršili, če boste psa sprehajali brez vrvice ali nagobčnika ter če imate živali, ki lahko ogrozijo zdravje in življenje drugih ljudi. Kazen vas bo doletela, če bo vaš pes ponoči zalajal in zbudil sosede. Kaznivo je tudi grobo ravnanje z živalmi ter spodbujanje pretepa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.