Magazin > Bizarno
31 ogledov

Kosmati jezdeci valov

1/8
Žurnal24 main
Kar veseli mene, veseli tudi mojega psa, so si verjetno mislili lastniki kosmatincev, ki so se udeležili že 6. tekmovanja Surf Dog v Kaliforniji.

 

 

Tekmovanja se je udeležilo 60 psov. Startnina je znašala 40 evrov, v valove pa so se lahko pognali vsi, ne glede na pasmo ali težo.

 

Ideja se je rodila pred šestimi leti, ko se je kopališče v San Diegu spopadalo z vprašanjem, kaj bi lahko ponudili lastnikom psov. Veliko ljudi, ki so se zanimali za tečaje surfanja, je na plažo namreč prišlo v spremstvu štirinožnega prijateljčka, ki je nato več ur sameval v senci. In prišli so na idejo, da bi ponudili tečaj, ki bi se ga lahko poleg lastnika udeležil tudi pes.

 

Povpraševanja je bilo iz leta v leto več in iz tega športa se je razvilo tudi tekmovanje. Žirija pri ocenjevanju upošteva čas in tudi samozavest psa na deski. Vsak kuža ima 10 minut časa, da jih prepriča, da si zasluži naziv najboljšega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.