Magazin > Bizarno
9 ogledov

Lenobe so dobile muzej

Muzej je financirala vlada. Žurnal24 main
V Bogoti, prestolnici Kolumbije, so odprli muzej, ki je posvečen lenobi.

V muzeju, ki ga je financirala vlada, boste našli televizorje, pred katerimi so udobne sedežne garniture, ležalniki, viseče mreže in postelje. Se pravi vse, kar je povezano z lenarjenjem.

Ustanovitelji pravijo, da so se za muzej odločili, ker želijo spremeniti miselnost ljudi. Kolumbijci naj v času počitnic razmišljajo o lenobi in tudi o delu. Kot pravijo, bodo morda na takšen način prišli do uravnoteženega življenja. "V družbi velja mišljenje, da je lenoba sovražnik dela. To želimo raziskati. Ljudje naj začnejo razmišljati o družbenih vidikih popoldanskega spanca, brezposelnosti in zapravljanja časa,“ je povedala skrbnica muzeja Marcela Arrieta.

Po prvih podatkih je obiskanost muzeja zelo dober. Je idealno pribežališče tistih, ki so siti mestnega vrveža, smoga in prenatrpanega urnika. Če se v njem želite spočiti tudi vi, pohitite. Odprt bo namreč le še en teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.