Magazin > Bizarno
19 ogledov

Marilynina obleka za dva milijona

Legendarna bela obleka (Foto: youtube) Žurnal24 main
Naslednji mesec bo na dražbi na prodaj znamenita bela obleka Marilyn Monroe iz filma Sedem let skomin. Cena kreacije naj bi dosegla dva milijona dolarjev.

Verjetno se vsi spominjate bele kreacije Williama Tranvilla, ki jo je nosila filmska lepotica Marilyn Monroe v filmu Sedem let skomin, ko igralka stoji nad prezračevalnim jaškom, veter pa ji privzdiguje krilo in razkriva noge. Ta legendarna obleka bo čez nekaj tednov na voljo na dražbi na Beverly Hillsu. Trenutna lastnica obleke, igralka Debbie Reynolds, se je namreč zaradi krize odločila prodati nekaj filmskih oblek, za Marilynino kreacijo pa pričakuje, da bo dosegla dva milijona dolarjev oziroma skoraj 1,4 milijona evrov.

Monroejeva in oblikovalec Tranville sta sicer sodelovala pri osmih njenih filmih. Do zdaj je od vseh predmetov pokojne legendarne igralke največ zaslužila bela svilena obleka, v kateri je predsedniku Kennedyju zapela pesem za rojstni dan. Zanjo je neki zbiralec odštel več kot milijon dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.