Magazin > Bizarno
23 ogledov

Mišji jezdeci valov

Če padejo z deske, miške čofotajo po vodi, dokler jih Shane ne pobere iz morja.
1/2
Žurnal24 main
Ko mačke ni doma, miši deskajo. Skupinica neustrašnih mišk nadvse obožuje deskanje na valovih.

Da lahko miške deskajo na valovih, je posebej zanje njihov rejec Shane Wilmott izdelal majhne deske. "To je zanje zelo spodbuden način, da preživijo. To je veliko bolje, kot da so zaprte v kletki vse svoje življenje," je prepričan Wilmott.

39-letni Avstralec se je odločil, da bo male miši naučil deskanja. "Najprej sem jih učil v kadi, da so se navadile na svoje posebne deske. Ko so postale malo bolj zaupljive, smo se preselili v bazen, kjer sem jih vlekel z majhno ladjico, ki sem jo upravljal preko daljinca."

Peanut, Skidmark, Rocket in Banzai so nato kmalu osvojili tudi morske valove in poplačali ves njegov trud. Svojo prvo miško je Wilmott učil deskati že pred 25 leti. Osemmesečni Banzai in njegova skupinica prijateljčkov je tretja generacija mišjih jezdecev valov. "S prijatelji smo pred leti opazovali majhne valove in spomnim se, da sem si želel biti tako majhen, da bi lahko na njih deskal … Takrat me je zadelo, da bi to lahko storile miši na majhnih deskah," je še pojasnil Wilmott.

Deskanje malih miši si oglejte v priloženem videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.