Magazin > Bizarno
46 ogledov

Moški v blaženem stanju

Thomas Beatie se kljub nosečnosti še vedno počuti zelo možato in sam sebe doživl Žurnal24 main
Konec je z ženskimi izgovori in očitanji moškim, da "ne vedo, kako je to, če si noseč". Kmalu bo namreč svojega prvega otroka rodil moški.
Thomas Beatie, transseksualec iz Oregona, bo čez dobre tri mesece rodil svojega prvega otroka in tako naredil svojo ženo za najsrečnejšo mamico na svetu.

Beatie se je rodil kot ženska, vendar je vse v njemu dišalo po moškem, zato se je odločil za spremembo spola. Začel je piti koktajle z moškimi hormoni, odstrani si je maščevje v prsih in kmalu tudi na pogled postal moški. Odločil pa se je ohraniti ženske reproduktivne organe.

 

Moška nosečnost

Beatie ni prvi moški, ki je zanosil. Prvi je bil Lee Mingwei, umetnik z Manhattna, ki je nosečnost izvedel kot umetniški proces. Vendar so njegov porod izvedli s carskim rezom, medtem ko bo Beatie očitno rodil po naravni poti.

Beatie se je pred desetimi leti poročil z Nancy, ki so ji zaradi bolezni morali pred 20 leti odstraniti maternico. Do popolne zakonske sreče jima je manjkal le še otrok, zato se je par kljub negodovanju zdravnikov in družine (starši žene sploh niso vedeli za zetov mešani spol) odločil za to nenavadno potezo. Beatie je nehal jemati moške hormone, po štirih mesecih je dobil mesečno perilo in po enem letu ter devetih zdravnikih uspel zanositi.

Devet zdravnikov je bilo potrebnih, saj se jih večina ni želela ukvarjati s tako bizarnim primerom. Prvi poskus se je končal s trojčki, kar je bilo nevarno za njegovo življenje. Splav je bil neizbežen. V drugo jima je uspelo in presrečna starša po napovedih zdravnikov pričakujeta deklico.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.