Magazin > Bizarno
47256 ogledov

Multimilijonarja 8-letno hčer poslala v samostan, in to za vedno

Devanshi Instagram
Deklici so pripravili veliko slavje.

Devanshi je najstarejša hči ene najbogatejših družin Indije in sedaj polni časopisne strani po vsem svet, saj so jo njeni starši poslali v samostan, kjer bo živela do konca svojih dni.

Slavje, ki so ga ob tem pripravili za 8-letnico, je poteklo v kraju Surat. Devanshi je na slavnostno okrašenem slonu jezdila po ulici, kjer jo je pozdravilo več desettisoč ljudi. Na sebi je imela oblačila iz čiste svile in krono s pravimi diamanti, s katerimi je njena družina prišla do bajnega premoženja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @devanshi_diksha_danam

Deklici so nato pobrili glavo in ji nadeli bel sari. Postala je džainistična redovnica. Džainizem je približno 2500 let stara vera, ki ji v Indiji sledi 4 milijone ljudi, med njimi so tudi starši 8-letnice. "Ne more se več vrniti domov, njena starša nista več njena starša. Sedaj je nuna," je za BBC povedala trgovka z diamanti Kirti Shah. Redovnice živijo življenje s strogimi pravili. Devanshi bo odslej po svetu hodila le še bosa, spati pa bo morala na tleh, na preprosti beli rjuhi, po sončnem zahodu pa ji je prepovedano jesti. Deklico so na to vlogo pripravljali že leta. Prvič se je postila pri dveh letih, na dan je trikrat pokleknila k molitvi, kako so videti restavracije ali trgovski centri, ne ve. Prav tako še nikoli ni gledala televizije.

V Indiji je ta primer dvignil veliko prahu. Mnogi se sprašujejo, zakaj starši niso počakali na Devanshijino polnoletnost, ko bi dekle lahko samo odločilo, kaj želi narediti s svojim življenjem. Vir, ki je zavrnil povabilo na dogodek, je za BBC povedal: "Nobena religija otrokom ne bi smela dovoliti vstopa v samostan. Otrok je še - saj ničesar ne razume."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @devanshi_diksha_danam

 

Komentarjev 24
  • goldenratio 14:29 30.januar 2023.

    Zakaj pa njena mama ni šla med nune? najbrž noče spati na tleh, pa hodit bosa... Zanimiv pa je komentar ljudi, počakajmo do 18. leta, da se sama odloči. Se strinjam, ampak naj to potem velja tudi za psihopate, ki ...prikaži več odločajo o spolni identiteti svojih otrok.

  • robi2107 12:52 30.januar 2023.

    Uničili bodo otroku življenje. Tudi če kot odrasla oseba reče kloštru f*** off in odkoraka ven, nima doma, nima izobrazbe, nima nič.

  • Koleos 12:42 30.januar 2023.

    To je najhujša zloraba otroka ki se lahko zgodi in to doživljenska zloraba. Kje so zdaj borci za pravice otrok in razne organizacije, ki se hvalijo koliko dobrega so naredili za otroke