Magazin > Bizarno
11 ogledov

Na Hillary streljajo, Obama v cerkvi

Da v sebi skriva številne talente, je Bush poskušal dokazati s tem, da je dirigi Žurnal24 main
Na tradicionalni večerji, ki jo vsako leto pripravlja za novinarje, si je ameriški predsednik George Bush privoščil svoje morebitne naslednike.

George Bush je bil navidezno presenečen, da se John McCain, Hillary Clinton in Barack Obama niso udeležili večerje.

"Senatorja McCaina ni tu," je o republikanskem kandidatu na novembrskih volitvah dejal Bush. "Verjetno se je želel malo distancirati od mene. Veste, ni edini. Umika se tudi Jenna," je dodal in s tem mislil na svojo hčerko, ki se bo kmalu poročila.

Tudi glede odsotnosti demokratskih kandidatov je imel pri roki izgovor: "Hillary Clinton ni mogla priti zaradi streljanja ostrostrelca, senator Obama pa je v cerkvi." Clintonova se je namreč nedavno zapletla, ko je dejala, da se je kot prva dama ZDA na poti v BiH znašla pod ognjem ostrostrelca, čeprav je bilo takrat vojne v tej državi že konec, Obamovega dolgoletnega pastorja iz Chicaga pa so ostro kritizirali zaradi sovražnih izjav o ZDA.

Bush je priznal, da je na svoji zadnji večerji v vlogi predsednika ZDA kar malce otožen. Novinarjem je pokazal videoposnetke svojega običajnega dne v preteklih letih, ob koncu pa je v roke prijel še dirigentsko palico in dirigiral orkestru ameriške mornarice.

George Bush © Reuters

 
Potreboval bi več dopusta
Po Bushu je nastopil tudi Craig Ferguson, gostitelj oddaje Late Late Show na televiziji CBS. Busha je vprašal, kaj bo počel po izteku svojega mandata, in mu predlagal, da bi si lahko poiskal službo z več dopusta. Ameriški predsednik se je namreč pritoževal nad količino časa, ki ga je v času svojega predsednikovanja preživel zunaj Bele hiše.

Na večerji so bili sicer tudi ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice, vrhovni sodnik Antonin Scalia in državni sekretar za nacionalno varnost Michael Chertoff. Manjkalo ni niti pomembnih gostov izven sveta politike, med drugimi so prišli igralci Ben Affleck, Jennifer Garner, John Cusak, Pamela Anderson in Claire Danes, pevka Ashlee Simpson in skupina Jonas Brothers ter avtor Satanskih stihov Salman Rushdie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.