Magazin > Bizarno
15 ogledov

Na lovu za morilskim slonom

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Strokovnjaki na jugu Indije iščejo slona, ki naj bi v času parjenja ubil najmanj deset slonic.

V indijskem mestu Kerela so oblikovali skupino petnajstih ljudi, ki išče serijskega morilca. Preiskave kažejo, da je lani umrlo osem slonic, dve trupli pa so našli prejšnji mesec. Forenziki so potrdili, da jih je vse pokončal isti slon.

"Po vsej verjetnosti je samotar in ne živi v krdelu. Okoliščine umora so bile vse enake – slon se je hotel pariti, slonica ga je zavrnila, kar mu ni bilo všeč ter jo je napadel z okli," pojasnjujejo strokovnjaki.

Njegovo vedenje je posledica povišanja ravni hormona testosterona, ki je vodil do agresije. Pri napadih si je en okel poškodoval in z njim prebadal kože slonic. Ko ga bodo ujeli, ga bodo uspavali, mu odrezali okle ter ga spustili.

Ker je letos slon ubil le dve slonici, bodo strokovnjaki previdni. "Opazovali ga bomo, preden se bomo dokončno odločili, kaj bomo storili. Mogoče se bo pomiril in mu bo šlo na bolje," je povedal čuvaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.