Magazin > Bizarno
5421 ogledov

Na Veliki piramidi potešila poželenje?

giza
Danskega fotografa Andreasa Hvida preiskujejo egiptovske oblasti.

Fotograf Andreas Hvid je objavil video, na katerem v ženski družbi hodi po Veliki piramidi v Gizi. V zadnjem prizoru ženska sleče majico, fotografija na Hvidovi spletni strani pa namiguje, kaj se je zgodilo potem …

Kot poroča NBC, je egiptovsko ministrstvo za kulturno dediščino od državnega tožilstva zahtevalo preiskavo, saj naj bi par "kršil javno moralo“. Zahi Hawass, nekdanji minister za kulturno dediščino, sicer meni, da posnetki niso pristni. "Stoodstotno sem prepričan, da gre za fotošop. Nihče ponoči ne more vstopiti na območje piramid,“ je izjavil in dodal, da piramide niso zgrajene iz tako majhnih kamnov, kot jih lahko vidimo na posnetku.


Če bodo oblasti ugotovile, da je posnetek pristen, bo Hvid moral plačati kazen za morebitno škodo.

Posnetek je na spletu dvignil veliko prahu in ogorčenja. "V imenu zgodovinarjev in arheologov po vsem svetu – upam, da bosta pristala v ječi,“ je na spletu nekdo zapisal pod fotografijo.

Hvid pa je za danski tabloid Ekstra Bladet povedal, da si je že od nekdaj želel splezati na Veliko piramido. "Nisva seksala,“ pa je pokomentiral sporno fotografijo.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.