Magazin > Bizarno
30 ogledov

"Naj prsi sprožijo potres"

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ameriška študentka poziva ženske, naj pokažejo čim več oprsja in dokažejo, da prsi ne povzročajo potresov.

Jen McCreight je na družabnem spletnem omrežju Facebook ustvarila skupino, ki jo je poimenovala Boobquake (prevod bi se glasil 'potres dojk'). Skupini se je pridružilo več kot 30 tisoč oseb, njihov namen pa je, da iranskemu duhovniku dokažejo, da njegove izjave niso bile pravilne.

Duhovnik je namreč pred dnevi zatrdil, da so ženske, ki svojega telesa ne zakrijejo, odgovorne za napovedi, da bo Teheran stresel potres. "Mnoge ženske, ki se ne oblečejo skromno …, zavedejo mlade moške, jih pokvarijo in širijo prešuštvo, ki tako krepi potrese," je povedal Hojatoleslam Kazem Sedighi.

Ženske v Iranu morajo po zakonu pokriti vse svoje telo, od glave do pet, duhovnik pa pravi, da mlade ženske, ki zakona ne upoštevajo, tvegajo življenja skoraj devetih milijonov Teherančanov.

McCreightova se je tako odločila, da mu dokaže nasprotno. "V ponedeljek, 26. aprila, bom nosila majico z največjim izrezom, ki ga premorem. Takšne ponavadi nosim zvečer. Prepričala sem še druge ženske, da naredijo enako. Z močjo vseh pohujšljivih teles bomo zagotovo sprožile potres. Če nam to ne uspe, naj si Sedighi izmisli bolj razumno razlago, zakaj so tla tako nemirna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.