Magazin > Bizarno
1407 ogledov

Najboljše prvoaprilske potegavščine

Nad dnevom norcev se navdušujejo tudi mediji. Preberite, kako so nekateri za nos potegnili svoje občinstvo.

Nekaj najboljših prvoaprilskih šal vseh časov:

1. Leta 1980 je BBC poročal, da bodo uro na Big Benu zamenjali z digitalno. Najava je takoj sprožila veliko ogorčenje poslušalcev, ki svoje jeze niso skrivali. Japonski BBC je celo poročal, da bodo kazalce prodali prvim štirim poslušalcem, ki jih bodo poklicali. Javil se jim je celo neki japonski mornar, ki se je v tistem trenutku nahajal sredi Atlantika ...

prvi april | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


2. Leta 2007 je spletna stran Lebanon Circle Magik Co. objavila fotografijo 20-centimetrskega mumificiranega bitja, ki je močno spominjal na vilo. V članku je pisalo, da je bitje ob stari romanski cerkvi v  Derbyshiru med sprehodom s psom našel neki moški. Obiskanost strani se je v tistem dnevu občutno zvišala ...

prvi april | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


3. Leta 1978 se je v sydneyjskem pristanišču pojavila ogromna ledena gora. Lokalni poslovnež in milijonar Dick Smith je svojo namero, da bo ledeno goro iz Antarktike privlekel do Sydneyja, glasno napovedal in obljubil, da bo led razbil na majhne kocke in prodajal po 10 centov. Ledene kocke s čisto vodo iz Antarktike, tako je trdil, bodo znatno izboljšale okus vseh pijač. Radijske postaje so zgodbo pograbile in o njej ves dan poročale. Dokler ni začelo deževati … Dež je z "ledene gore“ odstranil peno in kremo za britje ter razkril kup belih rjuh.  

4. Leta 1860 so Londončani prejeli mamljivo povabilo: "Tower of London: Na ogled letnega kopanja belih levov, ki bo to nedeljo, 1. aprila 1860, pripeljite še prijatelja. Vstop samo pri belih vratih.“ Prišlo je ogromno ljudi, ki so morali razočarano spoznati, da levov že več stoletij ni več v utrdbi, kaj šele belih levov …
 
5. Burger King je leta 1998 v ZDA objavil celostranski oglas za svoj novi burger – whooper za levičarje. Tega, tako je pisalo, so oblikovali posebej za 32 milijonov Američanov, ki so levičarji, vsebuje pa enake sestavine kot navadni whooper, le da so obrnjene za 180 stopinj.

prvi april | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

6. Leta 1972 je po vsem svetu odjeknila vest, da so našli truplo slavne pošasti in Loch Nessa. Ostanke naj bi našla skupina zoologov, ki so v jezeru iskali dokaze, da Nessie obstaja. Pozneje so razložili, da gre za mrtvega tjulna.

prvi april | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


7. Leta 1977 je Guardian objavil sedemstransko poročilo o državici San Serriffe, ki naj bi ležala v Indijskem oceanu. Članek o tem neodkritem raju na Zemlji je bil zelo izčrpen. Razpisali so se o zgodovini, prebivalstvu in geografskih posebnosti. Bralci so bili navdušeni. Kot poročajo, so telefoni v redakciji tisti dan pregoreli.

8. V intervjuju na BBC Radio 2 je 1. aprila 1976 astronom Patrick Moore napovedal, da bodo ob 09:47 priča neverjetnemu astronomskemu dogodku. Pluton se bo pomaknil za planet Jupiter, zaradi česar bo prišlo do spremembe gravitacije, ki bo zmanjšala težo Zemlje. Moore je trdil, da bodo tisti, ki bodo v zrak skočili v pravem trenutku, lebdeli. Tisti dan, je veliko ljudi ob 09.47 skakalo v zrak in trdilo, da Moore ni lagal.

prvi april | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


9. Leta 1957 je informativna oddaja Panorama objavila triminutni prispevek o obiranju špagetov v Švici. Več gledalcev je po objavi zanimalo, kako bi lahko testenine gojili na svojem vrtu …

prvi april | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


10. Švedom je bil leta 1962 na voljo le en črno-beli televizijski program. Televizijska postaja je napovedala, da bo njihov tehnični vodja Kjell Stensson gledalcem razložil, kako bodo program lahko v prihodnje gledali v barvah. Izjavil je, da so raziskovalci ugotovili, da se bodo barve pojavile, če bodo ekran prekrili s hlačnimi nogavicami, zaradi katerih se bo sveloba lomila na prav poseben način. Televizijcem je nasedlo več 1000 ljudi.

Za konec pa še zgodba naše nove sodelavke, ki se je ekipi Žurnala pridružila danes. Sodelavci so jo za slovo dobro potegnili za nos. Ko je zjutraj v brskalnik vtipkala naslov naše spletne strani, se je pojavilo sporočilo, da je bila stran odstranjena.

Informacijo, da je Žurnal spet v težavah, je hotela preveriti na spletni strani Financ. Tudi na to so bili njeni sodelavci pripravljeni.

šala | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

šala | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.