Magazin > Bizarno
127 ogledov

Najmlajša mati na svetu

Nosečnost ni bila načrtovana, pravi deklica. Žurnal24 main
Enajstletnica v Bolgariji je uradno najmlajša ženska na svetu, ki je povila otroka.

Kordeza Zeljazkova je dobila popadke na svoj poročni dan, v bolnišnico pa so jo prepeljali v poročni obleki. Rodila je zdravo deklico, težko dobra dva kilograma in pol, poimenovala pa jo je Violeta.

"Čudno se počutim, da sem mama in imam otroka," je povedala Kordeza, ki je z osem let starejšim zaročencem Jeliazkom Dimitrovom zanosila le dva tedna po svojem enajstem rojstnem dnevu. "Še pred kratkim sem se igrala z igračami, zdaj pa je moja igrača deklica. Violeta je otrok in moram odrasti. Nazaj v šolo ne grem, zdaj sem mati," je povedala.

Jeliazku grozi zapor do šestih let, ker je imel spolne odnose z dekletom, mlajšim od 14 let. Zagovarja se, da je mislil, da je stara petnajst let. "Ko sva se spoznala, nisva nameravala seksati ali imeti otroka, sem se pa vanjo zaljubil prvi trenutek, ko sem jo videl," je razložil.

Novopečena mati je priznala, da je glede svoje starosti lagala, nosečnost pa je opazila šele njena babica. Sama je namreč mislila, da je pojedla preveč hamburgerjev.

55-letna babica pravi, da je za bolgarske deklice v navadi, da otroke rodijo zgodaj, saj je to tradicija. Vendar za svojo vnukinjo vseeno misli, da se je to zgodilo prekmalu.

Violeta bo na mesec od države dobila denarno podporo v višini 115 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.