Magazin > Bizarno
34 ogledov

Najsrečnejši človek še srečnejši

Frano Selak potrebuje le ljubezen. Žurnal24 main
Frano Selak, ki je kar 7-krat prelisičil smrt, je zmagal na loteriji in ves denar podaril manj srečnim.

Učitelj glasbe, Hrvat Frano Selak, ki je med drugim preživel letalsko nesrečo in nesrečo vlaka, je na loteriji zadel 700 tisoč evrov. Skoraj ves denar je podaril družinskim članom in prijateljem. Poleg tega je prodal svojo vilo na zasebnem otočku in se preselil v Petrinjo. Nekaj denarja je sicer obdržal za operacijo in za oltar, ki ga bo zgradil devici Mariji v čast. Pravi, da sedaj, ko ni več bogataš, ne bi mogel biti bolj srečen. "Vse, kar potrebujem, je moja žena Katarina. Denar ne bi ničesar spremenil. Ko je prišla v moje življenje, sem vedel, da imam zares srečo,“ je povedal Selak.

Matildi vedno prekrižal načrte

Prvič je Frano smrti ušel leta 1962, ko je bil na vlaku, ki je iztiril in nato zdrsnil v ledeno reko. Umrlo je 17 ljudi. Leto dni pozneje je padel iz letala in pristal na kupu sena. V tej nesreči je umrlo 19 ljudi. Preživel je tudi nesrečo avtobusa, ki je zapeljal v reko. Tudi z avtomobili ni imel sreče. Enkrat se je njegov avto vnel na bencinski črpalki, enkrat pa na avtocesti. Malo pozneje ga je zbil še avtobus. Nazadnje pa je Matildi ušel leta 1996, ko je za avtom zapeljal v 91 metrov globo prepad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.