Magazin > Bizarno
127 ogledov

Najstnica služi z imeni za kitajske otroke

specialname spletna stran Profimedias
Britanska najstnica je zaslužila več kot 55 tisoč evrov s svojo spletno stranjo Specialname.

Beau Jessup, 16, je idejo za spletno stran Specialname dobila, ko je bila z družino na Kitajskem. Očetov poslovni partner jo je vprašal po ideji za otrokovo ime. Med Kitajci je namreč prisoten trend dajanja angleških imen otrokom. "Pojasnili so mi, da je angleško ime ključno, saj ne moreš uporabiti kitajskega imena v elektronski pošti ali na prijavnici za študij v Veliki Britaniji," je za Evening Standard povedal Jessupova. 

Ko so ji povedali, da nekateri starši za svoje otroke izbirajo imena, kot sta Gandalf ali Rolex, je zaznala svojo priložnost. "Slišala sem veliko primerov, ko so izbrali neprimerno angleško ime, ki so ga slišali v filmih ali prebrali na spletu. Spoznala sem, da je to priložnost, da pomagam Kitajcem, da izberejo pravo ime," je dejala.

Najstnica, ki govori kitajsko, vodi bazo približno 4000 imen in vsak dan dve uri posveti spletni strani, vsak mesec pa doda nova imena na seznam. 

Starši, ki iščejo njeno pomoč, plačajo približno 70 centov za storitev. Na podlagi odgovorov na vprašanja, jim ponudi tri imena, ki odražajo njihove odgovore. Jessupova pravi, da je to čudovita izkušnja, ki jo lahko deli z družinami.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.