Magazin > Bizarno
23 ogledov

Najstnika zasvojena z mobilnim telefonom

Najbolje je, da takšen klic ignorirate in pokličete nazaj le, če klic iz tujine Žurnal24 main
V psihiatričnem centru na severu Španije zdravijo fanta, stara 12 in 13 let, zaradi zasvojenosti z mobilnim telefonom.

V centru v Lleidi je na zdravljenju zaradi zasvojenosti z internetom 20 otrok in najstnikov, omenjena fanta pa zdravijo tudi zaradi zasvojenosti z mobilnim telefonom. Kot je povedal direktor centra Maite Utges, sta fanta v center prišla zaradi zasvojenosti z internetom, potem pa so ugotovili, da sta zasvojena tudi z mobilnim telefonom.

Mladeniča, ki sta imela mobilni telefon leto in pol, sta na njem preživela od pet do šest ur na dan. Njuni starši so povedali, da je bilo njuno telefoniranje tako moteče, da se jima je celo poslabšal šolski uspeh. Po Utgesovih besedah je to navado težko odpraviti in fanta se bosta morala zdraviti vsaj dve leti.

Povprečno dobijo v Španiji otroci svoj prvi mobilni telefon med njihovim 12. in 14. letom, čeprav strokovnjaki priporočajo, da bi morali biti otroci stari vsaj 16 let. Španska vladna agencija ocenjuje, da je kar deset odstotkov najstnikov v Madridu zasvojenih z internetom ali mobilnim telefonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.