Magazin > Bizarno
25 ogledov

Napis Hollywood ostaja neokrnjen

Znamenite bele črke so visoke petnajst metrov, celoten napis pa je dolg 60 metro Žurnal24 main
Ozemlja za slavnim napisom Hollywood, ki se razteza na gričih nad Los Angelesom, ne bodo poselili.

Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger je naprošal javnost in zasebne vlagatelje, naj zberejo denar in tako obvarujejo posestvo pred gradnjo. Zbrali so 12,5 milijona ameriških dolarjev, zadnjo donacijo v vrednosti 900 tisoč evrov pa je prispeval lastnik Playboya Hugh Hefner.

Hefner znak imenuje kar hollywoodski Eifflov stolp, Schwarzenegger pa pravi, da znak simbolizira sanje in priložnost. "Hollywoodski znak bo lepo sprejemal sanjače, umetnike in avstrijske bodibilderje še vse nadaljnje generacije," je povedal kalifornijski guverner.

"Moje otroške sanje in fantazije so prihajale iz filmov in napis je imel na moje življenje in na Playboy velik vpliv,"
je povedal Hefner.

Donacije so prispevale prav vse ameriške države, med drugim pa so svoj delež prispevali iz desetih tujih držav. Med slavnimi osebami sta poleg Hefnerja donirala tudi igralec Tom Hanks in režiser Steven Spielberg.

Napis se razteza na hribu Cahuenga, postavili pa so ga leta 1923 kot oglas. Ozemlje je leta 1940 kupil industrijec Howard Hughes, ki je tam želel zgraditi dom za svoje tedanje dekle. Ker se je razmerje končalo, je nato zemljo prodal skupini investitorjev. Posest, na kateri je prostora za štiri luksuzne hiše, so pred dvema letoma poskušali prodati za 22 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.