Magazin > Bizarno
0 ogledov

Nemški moški ne marajo gospodinjenja

Žurnal24 main
Nemški moški se še vedno najraje izognejo gospodinjskim opravilom, je ugotovila javnomnenjska raziskava.

Ženka dela in moški kuha. V Nemčiji prava redkost! © iStockphoto


 
V reprezentativni javnomnenjski raziskavi je kar 60 odstotkov moških priznalo, da niso še nikoli čistili kopalnice in kuhinje ali pa da to počnejo zelo redko. Nemški moški se vztrajno izogibajo tudi štedilniku in likalni deski: samo pri 1,7 odstotka parih so moški tisti, ki znajo poprijeti za likalnik, kuharske veščine pa obvlada le 2,2 odstotka moških.

Vsekakor pa v nemških gospodinjstvih drobna hišna popravila in skrb za jeklenega konjička ostajajo pod moškim nadzorom. V kar 80 oziroma 72 odstotkih parov se namreč tega lotevajo moške roke.

V raziskavi je sodelovalo skoraj 2000 moških, starejših od 14 let. Raziskava je tudi dognala, da moški gospodinjskih del sicer ne zavračajo že vnaprej, a dlje časa ko traja partnerstvo, bolj se moški otepajo čistilnih krp in sesalcev. Raziskava, ki jo je februarja letos objavila Evropska komisija, pa je razkrila tudi, da moški svoj prispevek h gospodinjskim opravilom cenijo neprimerno bolj kot njihove partnerke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.