Magazin > Bizarno
1064 ogledov

Neumne muhe živijo dlje

Žurnal24 main
Švicarski znanstveniki so opravili raziskave možganskih celic na muhah, pri čemer so ugotovili, da bolj ko je muha "neumna", daljša je njena življenjska doba.

V nekem švicarskem laboratoriju so znanstveniki izvedli eksperiment, pri čemer so muhe razdelili na dve skupini. Eno skupino so tako urili v učenju povezovanja vonja hrane z njenim okusom, ne glede na to, ali jim je ta všeč ali ne. Čeprav se sliši neverjetno, pa je vendar strokovnjakom uspelo, da so se muhe nekaj "naučile" in si to "zapomnile" v nasprotju z drugo skupino, ki je živela običajno življenje, ki traja povprečno od 50 do 60 dni.

Tako so znanstveniki na koncu sklenili, da so muhe, ki so jih "vzgajali" "in "učili", postale inteligentnejše, a so zaradi aktivnosti živcev živele manj časa kot sicer. To bi lahko tudi pojasnilo, zakaj muhe niso razvile živčne kapacitete kot večina drugih živali, so še zapisali v poročilu o eksperimentu v strokovni reviji Evolucija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.