Magazin > Bizarno
12052 ogledov

Nevesta umrla med poroko, kar je mož nato naredil, odmeva po svetu

poroka indija Profimedia
Poročno slavje se je kljub smrti neveste nadaljevalo.

V mestu Bhavnagar na severozahodu Indije sta si Vishal in Hetal v templju obljubila večno zvestobo, a usoda ni bila na njuni strani. Hetal je med slavjem nenadoma začutila vrtoglavico, nato so jo nezavestno našli na balkonu. Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je umrla zaradi srčnega infarkta. 

Družina umrle neveste je nato sklenila, da se ženin poroči z mlajšo sestro nesrečnice. S poročnim slavjem so tako nadaljevali, poroča The New Indian Express

Laxmanbhai, vodja skupnosti Maldhari v Bhavnagarju, obžaluje incident in žaluje za pokojno žensko, kljub temu pravi, da je bila družina s svojo odločitvijo drugim članom skupnosti za zgled, saj ženina in njegove družine ni pustila na cedilu. V Indiji namreč velja za veliko sramoto, če se ženin s poroke vrne brez žene. Odločitev je bila veliko lažja tudi zato, ker so poroke tam le redkokdaj sklenjene iz ljubezni, ampak je pomembna le združitev dveh družin. 

Hetal so kmalu po poroki upepelili. 

 

 

Komentarjev 3
  • McBobo 16:57 24.april 2023.

    Novica stara 10 let.

  • oneh 08:59 08.marec 2023.

    Hetal so kmalu po poroki upepelili. Več na: https://www.zurnal24.si/magazin/bizarno/nevesta-umrla-med-poroko-kar-je-moz-nato-naredil-odmeva-po-svetu-402592 - www.zurnal24.si Res čudni običaji. Ženska se omoži in jo takoj nato upepelijo. So jo zažgali kar živo?

  • Boris 08:31 08.marec 2023.

    Slon je siv, ni pa vse kar je sivo slon. V košu razlogov za poroko je, tradicionalno gledano, več praktičnih razlogov kot pa "romantičnih". Dandanes je v modernem svetu sicer statistično gledano več romantičnih primerov, ne pa nujno velja to ...prikaži več za cel svet. Itak da to veste, a ne, novinar le molze zgražanja in razočaranja zaradi vcepljenih predstav o poroki ....