Magazin > Bizarno
9 ogledov

Nogometni bog tudi bog ljubezni

"Naj človek ne loči, kar je nogometni bog združil." Žurnal24 main
Na Maradonin rojstni dan se njegovi oboževalci simbolično poročajo. Priča mladoporočencem pri poroki je nogometna žoga osebno.
Diego Maradona, eden od najboljših nogometašev vseh časov, je v torek praznoval 47. rojstni dan. Njegovi najbolj goreči in zvesti oboževalci so se zbrali na slavju, dva para pa sta se simbolično poročila. Za pričo jima je bila ena in edinstvena nogometna žoga.

"Naj človek ne loči, kar je nogometni bog združil"
Na poroki dveh mehiških parov se je zbralo več kot 100 svatov, zakonsko zvezo pa je duhovnik blagoslovil z besedami: "Naj človek ne loči, kar je nogometni bog združil." Maradona se slavja v predmestju Buenos Airesa na žalost ni mogel udeležiti, vendar pa je mladoporočencem najboljše želje posredoval prek interneta.

Sveže poročeni pari so člani tako imenovane Maradonske cerkve, Iglesia Maradoniana, ki so jo v Argentini ustanovili leta 1998 in danes združuje že 60.000 članov iz 54 držav sveta. Eden od ženinov je navdušeno dejal: "Delimo strast do nogometa in do boga Maradone." Oblečen je bil v črno obleko s številko 10 na hrbtu, ki jo je v času svoje igralske kariere vseskozi nosila argentinska nogometna legenda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.