Magazin > Bizarno
11 ogledov

Nori na McDonald's

Ameriški otroci ljubijo hitro prehrano. Žurnal24 main
Ameriškim otroci menijo, da je hrana boljša, če je na njej znak verige restavracij s hitro prehrano McDonald's.

Znanstveniki z univerze Stanford in otroške bolnišnice Lucile Packard v Kaliforniji so skupini 63 otrok ponudili dva obroka s piščančjimi medaljoni, hamburgerjem, pečenim krompirčkom iz McDonald'sa ter korenjem in mlekom. Prvi obrok je bil v embalaži z znakom McDonald's, drugi pa je bil v običajni. Otroci so morali pojesti oba obroka, ki sta bila povsem enaka, nato pa so morali povedati, kateri se jim je zdel boljši, oziroma ali sta imela enak okus. Večina otrok je povedala, da so bili piščančji medaljoni, krompirček, korenje in mleko z znakom McDonald's boljšega okusa.

"Vpliv znamke je zelo močan celo pri otrocih, ki so stari komaj tri do pet let, " je dejal vodja raziskave, zdravnik Thomas Robinson iz bolnišnice Lucile Packard. To je po njegovem mnenju rezultat McDonald'sovega agresivnega oglaševanja. V ZDA ima več kot 20 odstotkov otrok težave s prekomerno težo, njihov delež pa se je v 40 letih povečal za trikrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.