Magazin > Bizarno
20 ogledov

Pesmi o skokih čez plot prepovedane

Žurnal24 main
Pesmi, ki opevajo skoke čez plot, so v Kambodži prepovedane. Kamboške oblasti menijo, da že naslovi posameznih pesmi spodbujajo nezvestobo.

Pesmi z naslovi Če ne morem biti prva, sem lahko druga, Ljubiti moža druge in Lahko tudi jaz dobim košček tvojega srca so izginile z repertoarja barov za karaoke po vsej Kambodži. Umakniti pa nameravajo tudi druge pesmi, ki "žalijo človekovo dostojanstvo, zlasti dostojanstvo žensk," je dejal Kep Chuktem, guverner Phnom Penha.

S prepovedjo želijo izkoreniniti nezvestobo in "ohraniti kulturne vrednote". V Kambodži je leta 2006 začel veljati zakon o monogamiji, ki za nezvestobo predvideva kazen do 168 evrov in leto dni zapora. Sodišče je doslej obravnavalo le en primer.

Ljubice in/ali druge žene so v Kambodži še vedno pogost pojav. Nekatere pevke karaoke izkoriščajo za iskanje ljubimcev, ki bi jih finančno podpirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.