Magazin > Bizarno
9 ogledov

Planica spet podira rekorde

1/20
Žurnal24 main
Tokrat niso v ospredju skakalci, ki se podajajo na planiško velikanko, temveč vanilija, jagoda in čokolada. Govorimo seveda o priljubljenem sladoledu Planica.
Petintrideset metrov in dvajset centimetrov vanilije, jagode in čokolade je bilo potrebnih za postavitev novega svetovnega rekorda. Priprave na današnji dan so trajale en mesec, v Ljubljanskih mlekarnah pa so pomoč poiskali tudi na Inštitutu Jožef Stefan. "Na inštitutu je bilo v projekt vključenih kar 40 ljudi," nam je zaupala predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn Cvetana Rijavec . "Sama priprava sladoleda pa je kot običajno trajala dva dni."

Postavitvi svetovnega rekorda je prisostvovalo staro in mlado. Po uradni potrditvi, da je Planica nova rekorderka, so med ljudi razdelili dva tisoč kepic sladoleda. Ne glede na to, kateri okus je komu všeč, so bili nad osvežujočo poslastico navdušeni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.